Zafer100 modelini, en fazla bir saat içinde nasıl uçuşa hazır hale getirebileceğinizi burada anlatmaya çalışacağım. Lütfen siz montaja başlamadan önce bu konuyu baştan sona okuyup nasıl yapacağınızı kafanızda canlandırın. Hatta kit elinizde ise yapıştırma işlemlerini yapmadan önce bir kez prova yapın. Böylelikle hem daha seri bir şekilde işinizi tamamlayabilir hem de olabilecek aksilikleri engellemiş olursunuz.

Öncelikle parçalarımızı tanıyalım. Yukarıdaki fotoğrafda görüldüğü üzere kitimiz 4 parçadan oluşuyor.
1- Ana kanat
2- Kuyruk kanadı
3- Gövde
4- Kokpit
NELERE İHTİYAÇ DUYABİLİRİZ ?
Yeke-pushrod seti. Bu setin içerisinde 3 adet yeke, 3 adet pushrod sabitleyici, 3 adet tel ve 6 adet vida bulunmakta.

Donanım olarak aşağıda örnek resimler yer alıyor. Uygun donanım tavsiyeleri için uçağın tanıtım sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca aşağıdaki ekipmanlara ihtiyaç duyabiliriz.

BAŞLIYORUZ...
Yapım sürecini anlatmaya çalışırken, bir adet yapımı tamamlanmış bir Zafer100 ile yapılmamış bir Zafer100ü yanyana getirdim.

İlk olarak servolarınızın yan uzantıları kesiniz. Bunun için bir maket bıçağı kullanabileceğiniz gibi yan keski de kullanabilirsiniz. Ben yan keski tercih ediyorum.

Kuyruk servosunu yukarıdaki fotoğrafta görülen yere sıcak tutkal uygulayarak yapıştırın. Yapıştırırken tutkalın servo hareketlerini engellemeyecek şekilde olmasına dikkat edin. Herzamanki gibi uyguladığınız tutkalın çok sıcak olup eritme yapmamasına dikkat edin. Yapıştırma sonrası soldaki uçakta göründüğü gibi servo üzerinden bant yapıştırabilirsiniz.

Ana kanat servosunu da yukarıda görüldüğü gibi sıcak tutkal uygulayarak hazırlanmış oyuğa yapıştırın.

Ana kanadı önce yerine takıp kanadın gövde ile temas ettiği noktaları tesbit edin. Daha sonra buralara sıcak tutkal uygulayın ve kanadı yapıştırın. Bu işlemi yaparken tutkalın soğumaması için biraz hızlı davranmaya dikkat edin. Zira yapıştırdıktan sonra sökmek zorunda kalırsanız zorlanabilirsiniz.

Kanadınız yapıştıktan sonra yere paralel olmalıdır. Yani sağa veya sola yatık olmamalıdır.

Kanadınızı yapıştırırken, kanadın firar kenarının orta noktası gövdenin orta noktasına denk gelmelidir. Böylelikle kanadın gövdeye yapıştırmasını doğru yapmış olursunuz. Uçağı elinize alıp tam karşıdan baktığınızda herhangibir çarpıklık olmaz.
Sonraki Sayfaya GEÇ