T38 Talon Park Jet

Cicoz100 videolar

RcTurka-ViMEO

RcTurka-YOUTUBE
Tam boy görünüm için tıklayınız

Açıklama

evet arkadaşlar uzun zamandır planı duvarımda asılı olan uçağı yapmaya karar verdim. T38 talon parkjet modelini yapması gayet keyif verici.

Nitekim ben çok keyif aldım yaparken. Şu an uçurmayı düşünmüyorum. Statik olarak kullanabilirim. Ama belki ileride parçalarını üzerine monte edip bir deneme yapabilirim.

İşte yapım fotoları aşağıda.

Bu albümdeki diğer konular:

Extra 330 CICOZ 100 - Yunus Karaer den T38 Talon Park Jet Uçtu Uçtu Mini3d Uçtu Uçamayan Viper

Dosya özellikleri :

Yükleyen / Albüm:
Eklenme tarihi:
05 Nis, 2010
Gösterim:
350 defa
Favoriler:

Yorumlar :
  1. drivertr demiş ki: -

Büyüt Büyüt Büyüt Büyüt Büyüt Büyüt Büyüt Büyüt Büyüt Büyüt Büyüt

arkadaşlar kısıtlı vaktimden ve yoğun işlerim yüzünden birde evlilik hazırlığında olmamdan dolayı 2 günde ancak bu kadar oldu. boş kaldığım diğer vakitlerde modeli tamamlamaya çalışacağım.

1. CartaL demiş ki: -

Oleeey ! Sen de mi driver !

Şimdiden Allah mesut ve bahtiyar etsin diyelim. Hazırlıklar için de kolaylıklar dilerim.

Bu arada uçak da çok güzel hem birhayli de büyük gibi !

Teşşekürler hüseyin bey.İntihar etmenin daha değişik yolları vardı ama ben evliliği seçtim

Valla ne diyeyim bende bu kadar büyük olacağını zannetmiyordum. ama toplamaya başladığımda gördüm ki bir hayli büyük

1. Yunus_Karaer demiş ki: -

Bir Çin Atasözü ;

Evlilik bir Kaleye benzer, içeridekiler dışarı çıkmaya, dışarıdakiler de içeri girmeye çalışır.. der !

Şaka bir yana Allah kazasız Belasız tamamına erdirsin. Mutluluklar dilerim.

Saygılar

Sağolun Yunus bey teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar. Dün boş bulunduğum bir kaç saat içerisinde uçağın burun ve kanopy sini tamamlayayım dedim. Epoxy bitince bende kanopyleri mecburen tutkallamak zorunda kaldım.

Büyüt Büyüt Büyüt

Driver, bu modeli pervane ile mi EDF ile mi uçuracaksın ?

abi orjinal planında pervane var. Elimdeki viperın edfsi ile uçurmayı düşündüm oda 3200 kv biraz güçsüz geldi bana. Bende pervaneli uçurmaya karar verdim.

Dün biraz zımparalama işiyle uğraştım. Canopiyi kapladım.Uçağın burnunu biraz dengesiz yapmışım beğenmedim ve söktüm. Şİmdi burnu biraz büyük yapıp üzerine monte ettikten sonra şekil vereceğim.

Büyüt Büyüt

Merhabalar..

Dün akşam yine biraz daha çalıştım. Artık Uçak Toplanacak hale geldi. Taktığım motor mountu sökmek zorunda kaldım çünkü servo ve aileron borusu için üzerinde çalışma gerekti.

uçak iki parça olduğu için elektroniği monte edip ondan sonra birleştireceğim. kanat servosu olarak 13g metal dişlili tek bir servo kullandım. Bu uçağa rudder kanatçığı yapmayacağım. kesmiştim ama onu tekrar yerine yapıştıracağım. Artık uçak yavaş yavaş tamamlanıyor.

Bugünde nasipse kalkş dümeninin montajını yapacağım. Bu uçak zannedersem iki servo ile uçacak. Ayrıca iniş yakımlarını da kendim yapmayı planlıyorum.

Büyüt Büyüt Büyüt Büyüt

dün akşam aileron tellerini yeniledim ve elevatör için karbon çubuğu yerine monte ettim. Gövdede yerleri hazırdı. kontrplaktan kestiğim küçük parçalara delik açıp karbon çubuğu içinden geçirdim.

Kemal kardeşim de arıza yapan motorumu bugün sararsa inşallah motoruda monte edeceğim.
    Büyüt

1. enes_akay demiş ki: -

Elinize sağlık, çok güzel olmuş.
    Evleniyormuşsunuz hayırlı olsun.

Driver,

Yukarıdaki fotoğrafda açıkca belli oluyor.

Yekelerin montajı hatalı olmuş ! Lütfen onları

Yeke nasıl monte edilmelidir ?

Bu başlıkta anlattığım gibi yap, aksi halde kanatcık hareketleri düzensiz ve sorunlu olur.

teşekkürler hüseyin bey yardımlarınız için. Bu akşam değiştireceğim hüseyin bey. Bu arada uçağın burun kısmı ve elevatorlari tamamladım. artık motoro ve elektronik montajından başka bir eksiği kalmadı. İnşallah biladerim de motoru sararsa pazar gününe bir deneme yapabiliriz.

Büyüt Büyüt Büyüt Büyüt

enesim şimdi gördüm mesajını evet evleniyorum sağolasın

Uçağı dün kardeşimle beraber bitirdik. Motoru 1000 kvya sardık vede gayet güzel oldu. yalnız şaftta bir sorun var zannedersem yamulmuş onu da hallettikten sonra uçağı deneyeceğiz.
    Büyüt Büyüt Büyüt Büyüt Büyüt

RSS ile takip edin :

RSS okuyucular için : RSS beslemesi iGoogle için : Google gadget ekle MyYahoo için : Yahoo ekle!

tıklayın
Cicoz100 Konuları ve Videoları

tıklayın
Cicoz120 Konuları ve Videoları

tıklayın
Cicoz140 Konuları ve Videoları

tıklayın
Duman120 Konuları ve Videoları

SİTE KULLANIMI ve İPUÇLARI
  • Yorum yaparken nasıl video eklerim ?
  • Image Shack link değiştirme
  • YORUMLARINIZ İÇİN